29 de febrer 2008

La fuita de la Font del Drapet

Ara que van mal dades tothom se n'escandalitza, però pel cap baix fa vint anys que hi és, aquesta fuita. Fins fa uns deu anys la canonada tenia un forat al començament del Torrent de les Bruixes, un cop començat el camí de la Font de la Bóta, a Santa Coloma de Gramenet. L'aigua queia pendent avall i feia un rierol que donava un aire bucòlic a l'entorn, tot era ben verd. Els veïns de les cases del peu de la muntanya no tenien aigua corrent i se les havien empescat per aprofitar aquesta aigua que es perdia. Ara l'aigua brolla per la font i per uns quants forats més de la canonada. Se suposa que molta d'aquesta aigua va a parar a uns dipòsits que fan servir per regar els arbres amb què es va repoblar el Torrent de les Bruixes i pels camions cisterna que netegen els carrers: un 2 % de l'aigua perduda, la resta va directa al clavegueram.
Ahir mateix (dijous) en Josep Cuní va entrevistar en Manel Hernández, director general de l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua). Avui l'ha entrevistat l'Antoni Bassas. El responsable de l'ACA ha dit que tots els governs tenen la seva part de culpa i que el problema estarà resolt el juny de l'any que ve.
Jo me'l crec; em consta que és una persona honesta, però ara li ha tocat un paper ben galdós i ha de treure les castanyes del foc.
El que em sembla lleig, molt lleig, és que es faci servir aquest tema amb finalitats electorals. Ahir ho va dir en Francesc Baltasar (el conseller de Medi Ambient), el van descontextualitzar i de seguida en van fer un titular, i CiU i el PP volen que comparegui al Parlament per donar explicacions. Senyors, que fa vint anys que tenim aquest problema!!! Que no els queda vergonya, o què?