13 de novembre 2006

Quin fart de riure!

Des del mes de setembre han passat moltes coses, moltes declaracions de precampanya, la campanya, les eleccions, els resultats, la valoració dels resultats, els pactes postelectorals, la gent que es queixa perquè no té ni piiiiiiiiiiiiiiiii idea de com funciona un sistema electoral parlamentari (que no presidencialista)... Tot això que (si més no a mi) fa tanta mandra de comentar.

Divendres que ve s'ha de formar govern. Molt bé, però avui he vist que hi ha gent, bé, un partit amb representació parlamentària, que encara no té les idees clares.
Aquest matí el senyor Cuní ha entrevistat el senyor Rivera, de Ciutadans. Aquest senyor Rivera ha esgotat el temps de l'entrevista justificant la posició del seu partit respecte del bilingüisme, i dient que la gent no s'havia de fixar només en aquest tema, que el partit tenia cent punts programàtics...
Quan el senyor Cuní ha fet al·lusió a la manifestació d'ahir en contra de la MAT i li ha preguntat directament que què en pensava el seu partit, el senyor Rivera ha contestat (sense posar-se vermell) que no estaven ni a favor ni en contra, que s'havien de veure els casos concrets per decidir...

Això fa pixar de riure! Què són els "casos concrets" de la MAT??? Els afectats? Els beneficiats? Els ànecs? Els toixons? Les gavines? Els estornells? Els pagesos? Les formigues? Els ramaders? Les puputs? Els pescadors? Ho aniran a preguntar a tothom i després faran de jutges?
No sé quins deuen ser els altres punts programàtics tret del de l'idioma, ni de moment no tinc ganes ni temps de mirar-me'ls, però si en coses concretes i importants per al país no tenen una idea formada no sé on volen anar a parar. Però és clar, en un partit que es forma en quatre mesos no hi ha temps de tot, i les prioritats ja les hem vistes.