07 d’agost 2006

Les vacances d'Hefest a l'Empordà

Agost és el mes de vacances per excel·lència. Gairebé tothom fa vacances a l'agost (jo no, per sort); també el déu del foc (Hefest o Vulcà, segons si ens decantem pels grecs o pels romans) està de vacances; però dedica les vacances a treballar i treballar. Enguany, a banda d'altres llocs, com ara Galícia, ha decidit visitar l'Empordà, l'Alt i el Baix... Es veu que li agrada la tramuntana, al molt turistot. No podia quedar-se a casa seva???

Ventalló, Sant Climent Sescebes, Capmany, Biure, Albons, Garrigoles, les Olives... i més que em deixo. Fins i tot va passar pel costat de Cal Moreno!!! I fa una estona acaba d'arribar a Vilopriu! Ostitú, perquè no fot el camp ja?

De fet, aquest senyor déu Hefest/Vulcà només apareix si el criden. Poden cridar-lo expressament o sense adonar-se'n. Per cridar-lo expressament s'ha d'estar tocat del bolet. Ara, aquells qui el criden sense voler... la majoria haurien de deixar de fumar, o bé que fossin conscients que és més fàcil netejar un cendrer de cotxe que apagar un foc forestal (em sembla que tots els models de tots els cotxes porten cendrer de sèrie). Ens estalviariem molts problemes.