18 de desembre 2007

Rectificant...

Aquest matí m'he dedicat a fer una incursió per l'univers dels (per mi i fins ara) dits "blocs". En el viatge hi he trobat un (encara) "bloc" que m'ha fet somriure, m'ha emocionat, i m'ha confortat perquè en el meu esperit de correctora punyetera i primmirada (tot i que de vegades barroera i relaxada, per això se'm va colar fa temps un "aderir" i de segur que moltes més coses), he vist que no sóc l'única persona al món que corregeix tota cosa impresa que troba. El (encara) "bloc" en qüestió es diu Do de llengua!, i l'he trobat a la Safata de xiuxiueigs.
Des que vaig començar a escriure aquesta bitàcola vaig adoptar el mot "bloc" no sé ben bé per què, i fins i tot el defensava com a cosa més de casa, i més endavant em vaig sentir agombolada i reconfortada pel TERMCAT... [Àngela Maria!]Doncs, a Do de llengua!, la lingüista elitista fa servir i defensa la paraula blog, i, de propina, ofereix aquest enllaç, del lingüista Gabriel Bibiloni.
Evidentment, a partir d'ara faré servir blog en comptes de bloc quan em refereixi a una bitàcola, i bloguista en comptes de blocaire...



3 comentaris:

Striper ha dit...

Ja mirare els enllaços i las raons que es donen pero jo considerava mes correcte Bloc, blocaire.

Mallerenga ha dit...

Jo també m'ho pensava, striper, però en Bibiloni té arguments indiscutibles. He vist la llum! ;-P

Josep Maria Yago Suau ha dit...

caram, més sorpreses. A mi m'agrada més blog, a banda de les raons de la llengua, però m'agrada pensar que, des d'aquest punt de vista, no vaig tan errat :-)